Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


7 ÉV UTÁN ISMÉT Neckarsulmban!

Közélet

2004-11-01


Nagy izgalommal indult Németországba, Neckarsulmba a Hagyományőrző Kör Asszonykórusa 2004. szeptember 17-én Franz Huber, a Budakesser Gemeinschaft elnöke meghívására. Nagyrészünknek már nem élnek olyan rokonai Németországban, akinél megszállhattunk volna. Köszönet a Budakesser Gemeinschaft tagjainak, hogy befogadtak minket.

Szombat este a „Kolping Haus”-ban remek ismerkedési estet rendeztek a kórus és a szállásadók részére. Mi pedig régi budakeszi énekekkel kedveskedtünk vendéglátóinknak.
Vasárnap ünnepi szentmise keretében az „Ofner Bergland Chor”-ral énekeltünk, amelyet Stephan Pfundt vezet. Ring Tamás atya meghatódva elevenítette fel régi emlékeit, hiszen ő is Budakesziről származik.
Ezután a "Ballei"-ban újabb szereplések, német és régi magyar énekek következtek, valamint a Späte Rosen tánccsoportunk sikeres bemutatót tartott.
A szervezők szerint teltház volt, ami 380 embert jelent. Ezt nekünk is tulajdonították, hiszen sok nehezen mozgó ember is elhozatta magát, hogy régi ismerősökkel találkozhasson.
Hétfőn reggel indultunk haza. A "Wenn die Schwalben heimwerts zien" eléneklése után szem nem maradt szárazon, hiszen egy sikeres találkozás után mindig nehéz az elválás.
Köszönjük a támogatást a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának, Budakeszi Önkormányzatának és a budakeszi Német Kisebbségi Önkormányzatnak.
Nagyné Starcz Teréz kórusvezető


Vissza