Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Telki fogadta a csángó magyarokat

Panoráma > Telki

2013-04-18


Tavaly a telki iskolások látogattak Gyimesbükkre, idén gyimesbükki tanárok, szülők és diákok viszonozták a látogatást a még alig kétéves, de annál lendületesebb testvérfalusi kapcsolat keretében. Telki bejáratánál mostantól igényesen elkészített tábla hirdeti az egymástól nyolcszáz kilométerre fekvő két település barátságát.

Képes beszámoló (fotók: Bánkuti Ákos).

 

 

A gyimesbükkiekkel érkezett Balla Imre atya, a gyimesbükki római katolikus plébánia kispapja is, aki a telki templomban szentmisét celebrált.

A

A telki Pajtában közös bográcsozás mellett meglepetésműsorokkal mutatkoztak be a budajenői és telki székelyek és a gyimesi csángó magyarok a telki közönségnek.

 

 

Volt olyan gyimesbükki, aki tulajdon unokatestvérére akadt a budajenői résztvevők között. A jó hangulatú este közös táncházzal zárult.

Reméljük, hogy a legközelebbi alkalommal jellegzetes táncaikkal együtt a népviseletüket is magukkal hozzák gyimesbükki barátaink, mert koptatott farmert és tornacipőt a saját gyerekeinken is látunk eleget, de az elegáns, különleges mintákkal gazdagon hímzett, jellegzetes ruháikat csak tőlük ismerhetjük meg.

A mielőbbi viszontlátásra!

Koós Hutás Katalin

Kapcsolódó cikkeink:
A gyimesbükki testvériskola látogatása Telkiben - 2013-04-05
Határtalanul - 2012-11-22
Telki bemutatta, mit tud - 2011-05-18


Vissza