Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Perbál befektetőkre, betelepülőkre és turistákra vár

Közélet > Perbál

2013-04-18


Április 10. és 14. között a Construma kiállítás keretében a megyei önkormányzatok mellett Perbál is bemutatkozott az URB:ICON 2. Nemzetközi településfejlesztési kiállításon és projektvásáron. A kiállítás célja az volt, hogy az önkormányzatok és tervezett projektjeik lehetséges partnerei és befektetői egymásra találjanak. 

A magyar önkormányzatoknak a következő 2014-2020 közötti tervezési időszakban kell kialakítani, és a gyakorlatba átültetni a terület-, és településfejlesztés új, nagyrészt önfinanszírozó módját, az ehhez tartozó partnerség-építést, megtérülő finanszírozás-szervezést, kommunikációt, és egyéb, a fejlett országokban bevált módszereket. Az URB:ICON Nemzetközi településfejlesztési kiállítás és projektvásár keretében a HUNGEXPO Zrt. a Magyar Urbanisztikai Tudásközponttal együtt, lehetőséget kínált az önkormányzatok által már befejezett beruházási projektek, tervezett, de befektetőre váró projektek bemutatására.

A kiállításon részt vettek olyan projektirodák, finanszírozással foglalkozó cégek, pályázati tanácsadó irodák, és minden olyan vállalkozás, amelyek valamilyen termékkel, szolgáltatással kapcsolódik egy-egy terület-, településfejlesztési projekt megvalósításához.

Varga László, Perbál polgármestere lapunknak elmondta, hogy egy társcégük jóvoltából jutottak hozzá egy négy négyzetméteres standhoz, ahol lehetőségeikhez mérten a polgármester, a főépítész és a közösségi ház vezetőjének közreműködésével, szórólapok, installációk  és a megfelelő tájékoztatás biztosításával arra törekedtek, hogy befektetőekt, betelepülőket és turistákat vonzzanak a településre. A részvételüknek a kiállításon közvetlen eredménye ugyan nem volt, de a kiállítás nem is az üzletkötés, hanem a kapcsolatteremtés eszköze, s perbál számára a kiállításon sok ígéretes kapcsolat született.

(www.pestmegye.hu/Iránytű) 


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg