Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Nagykovácsi csatornázási fórumot tart

Gazdasági rovat > Nagykovácsi

2013-05-07


A másfélmilliárd forintos nagyberuházás előkészítésére több mint 27 millió forintos támogatást nyert el Nagykovácsi. Az önkormányzat június 3-án, hétfőn 18 órakor lakossági fórumon várja a lakosok projektre vonatkozó konkrét kérdéseit, melyre az illetékesek válaszolnak majd.

Az Új Széchenyi Terv keretein belül a csatornázási előkészületi projektre elnyert 32,5 millió forintos uniós támogatás 85%-os támogatási intenzitásnak felel meg, a települést csak 15% önerő terheli.

A tervezett beruházás 3 fő alappillérből áll majd, első részben az északi településrész (Zsíros-hegy) szennyvízelvezetésének megvalósítása történne meg, ezt követően a Nagykovácsi szennyvíz főgyűjtő, központi szennyvízátemelő és szennyvíznyomócső rendszer kiépítése és fővárosi csatlakozása valósulna meg, majd végezetül a pályázati konstrukció keretein belül megengedett mértékű rekonstrukciós feladatok elvégzése menne végbe a szennyvízelvezető hálózat tekintetében.

A csatornázási projekt teljes költsége 1.481 millió Ft, ebből az elszámolható költség 1.461 millió Ft. Az önerő mértéke összesen 106 millió Ft, melyből 20 millió Ft a pályázatban szereplő nem elszámolható költség, 86 millió Ft pedig a támogatott műszaki tartalom megvalósításához szükséges önerő. A projekt elszámolható költségeinek 94,13%-a valósulna meg pályázati támogatásból, könnyítve ezzel az önkormányzat költséggazdálkodásán.


Vissza