Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Megújul az óvoda Nagykovácsiban

Gazdasági rovat > Nagykovácsi

2013-09-18


Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata mintegy 200 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „Nevelési intézmények fejlesztése” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A 224 millió forintos összköltségvetésű beruházás keretében a Kispatak Óvoda korszerűsítésére és férőhely-bővítésére kerül sor.

A Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzata fenntartásában működő Kispatak Óvoda alapítása az 1950-es évekre nyúlik vissza. Az óvoda alaptevékenysége óvodai nevelés a 3-6 éves korosztály számára. Ezt a tevékenységet három telephelyen, a Kaszáló, a Dózsa György és a Száva utcai tagintézményekben végzi.

A korszerűsítés és bővítés keretében:
- Összesen három új óvodai csoportszoba készül teljes körű akadálymentesítéssel.
- A Dózsa Gy. utcai tagóvoda épülete átalakul, akadálymentessé válik és bővül: tornaterem öltözővel és szertárral, orvosi szoba, egy új egyéni foglalkoztató, nevelőtestületi szoba, óvodavezető-helyettesi iroda, egy új gyermeköltöző, elkülönítő is helyet kap az épületben. 
- A Dózsa György utcai tagóvoda energetikai korszerűsítése, az épülethez tartozó udvar felújítása is megtörténik.
- Mindkét tagóvodában bővül a minőségi neveléshez szükséges eszközök köre.

Remélhetőleg a hátrányos helyzetű és sajátos nevelési igényű gyermekek számára is megfelelő nevelési környezet alakul ki, s az óvodás korú gyerekek integrációja az egészséges, motiváló környezet még ideálisabb lesz. 

Kapcsolódó cikk: http://www.budakesziiranytu.hu/index.php?cikk=4543


Vissza