Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Remeteszőlős a választások előtt

Közélet > Remeteszőlős

2006-09-26


A Nagykovácsi út mentén hosszan elnyúló fiatal település Remeteszőlős öt polgármester és 11 képviselő jelölttel vág neki az idei önkormányzati választásoknak. 

Az előbbi csoportban szerepel Almássy Tamás, Előd Péter, Palló Károly, Szathmáry Gergely és Dr. Tóth Balázs. Szathmáry Gergelyt és Palló Károlyt kivéve ők a képviselői székért is versenybe szállnak. Szintén a képviselői névjegyzékben szerepel Dr. Balásházy Imre, Bánás Imréné, Keresztfalvi Béla, Kőhalmi Alajos, Petneházy Gábor, Spontil Györgyi, Szonntag Andrea és a közismert előadóművész Vikidál Gyula.
    A jelöltek többségének legfőbb vágya, hogy végre lezáródjon a szomszédos Nagykovácsival már évek óta húzódó vagyonmegosztási per. Ezt követően lehet csak pontosan felmérni az önkormányzati vagyon nagyságát, továbbá ekkor válik majd lehetővé a most még hiányzó óvoda, játszótér és az önkormányzati infrastruktúra más intézményeinek kiépítése.
    A jelöltek többsége egyet ért a település varázsának számító zöldövezeti kertvárosi jelleg, a csend, a nyugalom és a természeti szépségek megőrzésében, illetve az élhető békés lakóhely további fenntartásában. A falu további sorsa szempontjából különösen fontos az M0-s körgyűrű megépítéséből adódó problémák időben történő felmérése és megfelelő kezelése.
Antalóczy Péter

Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg