Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Buszok a 61-es villamos helyén, mossák az alagutat

Gazdasági rovat > Nagykovácsi

2013-10-17


Felújítás miatt október végéig rövidített útvonalon jár a 61-es villamos. A munkavégzés időtartamára buszsávokat alakítanak ki a Nagykovácsi út és a Kelemen László utca között a Hűvösvölgyi úton a Széll Kálmán tér felé, a parkolóhelyek ezért ideiglenesen megszűnnek.

A szerelvények ebben az időszakban csak a Móricz Zsigmond körtér és a Zuhatag sor között közlekednek, ezért a 61V jelzésű villamospótló busz a Széll Kálmán tér és Hűvösvölgy között szállítja az utasokat - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel. A buszokra a 22-es és a 29-es busz megállóiban lehet felszállni.

A BKK közlése szerint a Zsemlye utcai híd szerkezete és az ahhoz kapcsolódó támfalak állapota az utóbbi időszakban rendkívül kritikussá vált, veszélyt jelent, hogy megcsúszhatnak  a támfalak. Ezért a támfalakat, a töltéseket és a villamosmegállókba vezető lépcsőket is felújítják mintegy 50 millió forintból. A munkák részeként a Völgy utca Vadaskerti út és Nyéki út közötti, mintegy 700 méter hosszú szakaszán a vágányok is megújulnak.

***

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. október 14-20. között (hétfőtől-vasárnapig) 23.55-4 óráig a Váralagutat mossa, teljes lezárás mellett. Arra kérik a gépjárművezetőket, hogy ebben az időszakban más útvonalat válasszanak.  


Vissza