Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Biatorbágy túllépte a kétmilliárdos iparűzési adóbevételt

Közélet > Biatorbágy

2014-01-24


A három-milliárdos költségvetéssel gazdálkodó Biatorbágytól 860 millió forint adósságot vállalt át a magyar állam. 2014-ben egy 300 milliós fejlesztési hitelük járt volna le, ami az évente fejlesztésre fordítható 500 millió forintos keretük jelentős részét elvitte volna.

A Pest megye 2. választókörzetében végrehajtott teljes adósságkonszolidációról Csenger-Zalán Zsolt, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője tartott sajtótájékoztatót Budaörsön. Tarjáni István, Biatorbágy polgármestere a tájékoztatón elmondta, az is hitel, ami elmaradt fejlesztéseket takar. Biatorbágynak jelentős deficitje van az oktatási intézményeinek bővítése terén. 2012 előtt utoljára 1977-ben adtak át iskolai osztályt a településen. 2012-ben a Szili-kastély felújítása során három tanteremmel, 2013-ban további három tanteremmel bővült az általános iskolai oktatás, amit csak az iskolafejlesztés kezdetének tekintenek. Egy új iskola építése azonban milliárdos nagyságrendű, amelyre szintén óriási szüksége lenne a dinamikusan fejlődő településnek.

Tarjáni István szerint a gazdasági kilábalás és a település vállalkozásainak jó teljesítményét mutatja, hogy tavaly 110%-ra teljesítették az iparűzési adóbevételüket, s először átlépték a kétmilliárdos iparűzési adóbevételi határt.

Koós Hutás Katalin

Kapcsolódó cikkünk: 17 település 11 milliárdos adósságtól szabadult meg - 2014-01-23


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg