Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


A biatorbágyi faluház kulturális pályázatai

Kultúra > Biatorbágy

2014-04-29


Biatorbágy fájának kiválasztása, a viadukt, a vasút és az állomás helytörténete, a faluház élete fotókon, receptekbe foglalt családmesék és a biatorbágyi amatőr tárlat alkotói pályázata szerepel a listán. A legsürgősebb a Biatorbágy fája verseny, arra május 10-ig lehet szavazni.

BIATORBÁGY FÁJA, 2014
A Faluház és a Tájvédők közös felhívása
Idén először szeretnénk megtalálni és megünnepelni városunk legfigyelemreméltóbb, legszebb fáját! Melyik fa legyen Biatorbágy Fája a Tájvédők által javasolt három fa közül:
• fehér fűz a Füzes-patak partján, a Viaduktnál;
• hárs a Vladár-ház mellett, a Bajcsy-Zsilinszky utcában;
• vadgesztenyefa a Közösségi Ház kertjében?
Szavazni a madarak és fák napjáig, május 10-ig lehet e-mailben, a felhivas@faluhaz.biatorbagy.hu címre küldött levélben. A javasolt fák fotói és további részletek a Faluház honlapján és Facebook-oldalán találhatók.

***

FALUHÁZ, SZERETLEK!
A Biatorbágyi Faluház folyamatos fotópályázatot hirdet kéthavi elbírálással Faluház, szeretlek! címmel. Pályázni lehet a Faluházról vagy a Faluház programjairól készült fotókkal, amelyek kifejezik – akár humorosan is – az alkotó érzelmi viszonyát intézményünkhöz.
A fotókat a felhivas@faluhaz.biatorbagy.hu címre várják.
Benyújtási határidő: 2014. május 15., szeptember 15., december 15.
További információk a Faluház honlapján!

***

RECEPTBE CSOMAGOLT CSALÁDMESÉK
A Biatorbágyi Faluház pályázatot hirdet Receptbe csomagolt családmesék címmel. Várunk hagyományos családi recepteket, ünnepre vagy hétköznapra készített főételek, sütemények receptjeit és nevezetes családi történeteket, esetleg családfával kiegészítve. A beérkezett írások legjobbjait díjazzuk, továbbá szerzőik bemutathatják őket a Városünnepen, a 2014. június 21-i konferencián.
Beadási határidő: 2014. június 8.
E-mail: felhivas@faluhaz.biatorbagy.hu.

***

MESÉL A VIADUKT
A Biatorbágyi Faluház helytörténeti gyűjtést hirdet épülete, az egykori vasútállomás és a biatorbágyi vasút, valamint a Viadukt múltjával kapcsolatban.
Az anyagokat a Faluházban személyesen, postai úton és a felhivas@faluhaz.biatorbagy.hu címen várjuk 2014. augusztus 20-ig.

***

A BIATORBÁGYI AMATÕR TÁRLAT PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA
A Biatorbágyi Faluház pályázatot hirdet Biatorbágyon élő és/vagy alkotó, valamint tanuló nem hivatásos alkotók számára. A pályázók körébe egyaránt várjuk az autodidakta, naiv alkotókat és a rajztanár végzettségűeket is. A beérkezett képző- és iparművészeti pályaműveket szakmai zsűri értékeli, és tart konzultációt.
A legjobb alkotások 2014 októberében, a magyar festészet napja alkalmából lesznek kiállítva a Faluházban.
A jelentkezés határideje: 2014. augusztus 20., a pályamunkák leadása: 2014. szeptember 11.
Jelentkezési lapok a Faluház honlapján és információján, valamint a Karikó János Könyvtárban hozzáférhetők. Bővebb tájékoztatás a Faluház honlapján és Molnár Tibor művelődésszervezőnél (06 30 337 4769).

Fotó: Biatorbágyi Faluház


Vissza