Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Hild-díjas lett Budajenő

Építészet > Budajenő

2014-05-15


A Magyar Urbanisztikai Társaság idén 34. alkalommal adományoz Hild János-díjat, mely a település-fejlesztés és településrendezés legrangosabb szakmai kitüntetése. A díj átadására 2014. május 15-én kerül sor a Magyar Urbanisztikai Társaság XX. Országos Urbanisztikai Konferenciáján, a Kesztyűgyár Közösségi Házban.

A beérkezett pályázatokat elbíráló Bizottságnak a számos, színvonalas pályázat rangsorolása nem kis feladatnak bizonyult, hiszen az idén rekord mennyiségű pályázat érkezett be a 2014. évi Települési Hild János-díj pályázatra.

Az 1968-ban alapított díjat páros években a települések, a páratlan években pedig a kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakemberek vehetik át. Idén három kategóriában hirdet eredményt a Magyar Urbanisztikai Társaság Elnöksége: 2.000 fő alatti, a 2.000-30.000 fő közötti és a 30.000 fő feletti lakos számú települések. A Díjat olyan települések kapják, amelyek a céltudatos, fenntartható, integrált, illetve stratégiai településfejlesztés területén kimagasló eredményeket értek el.

A 2.000 fő alatti települések kategóriájában Hild János-díjban részesült Budajenő
A 2.000-30.000 fő közötti települések kategóriájában Hild János-díjban részesült Nagykőrös.
A 30.000 fő feletti települések kategóriájában Hild János-díjban részesült Vác

Dicséretben részesült: Sárvár, Veszprém és Szeged.

A díjátadó ünnepségre ma délben kerül sor a Magyar Urbanisztikai Társaság XX. Országos Urbanisztikai Konferenciáján. Az átadón az elismerésben nem részesült pályázók elismerő oklevelet vehetnek át..


Vissza