Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


A momentumos képviselő Menczer beszédét kifogásolta

Közélet > Budakeszi

2021-10-27


okt23.jpgA Magyar Nemzet arról ír, hogy Budakeszin a momentumos Szemző Áron önkormányzati képviselő szerint az október 23-i ünnepségeken nem szabadna a 2006-os Gyurcsány-terrort szóba hozni. Ugyanakkor a baloldali vezetésű Érden Csőzik László polgármester egyenesen betiltotta a beszédeket az ünnepi megemlékezésen."Mást gondolunk a 2006-os eseményekről: ennek az lehet az oka, hogy Gyurcsány Ferenc az ön politikai szövetségese, és az ember nem szeret rosszat hallani a szövetségeséről, akkor sem, ha igaz" - írta válaszként a momentumos felvetésére Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár a válaszában.

A baloldali önkormányzati képviselő azt kifogásolta, hogy Menczer Tamás annak ellenére mondott beszédet a budakeszi ’56-os megemlékezésen, hogy nem képviselője a településnek, és az Országgyűlésben sem hozzá tartozik a választókerület. A momentumos politikus úgy vélte: az államtitkár a beszédében párhuzamot vont 1956 eseményei és a 2006. október 23-i rendőrterror között. Szemző továbbá azt is fájlalta, hogy Menczer Tamás kommunistának nevezte a 2010 előtti szocialista kormányt, valamint méltatni merte az Orbán-kormány elért eredményeit.

Menczer Tamás a momentumos politikusnak írt válaszában úgy fogalmazott: a bűnöst bűnösnek nevezni nem hergelés, hanem igazság. „Akár ’56-os bűnös, akár 2006-os. Mindkét rezsim tönkretette az országot, egyházellenes, nemzetellenes, és rátámadt a magyar emberekre” – írta, majd hozzátette: a múltra fátylat borító felfogás az SZDSZ emlékét idézi, és azt is kiemelte, hogy budakeszi lakosként joga van részt venni a helyi ünnepségeken, miközben Szemző úgy lát el önkormányzati képviselői feladatot, hogy nem lakik a településen. (Szemző Áron budajenői lakos - szerk.)

forrás: Magyar Nemzet


Vissza