Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Áder János a prohászkásokkal járt a Hungexpón

Életmód > Budakeszi

2021-12-02


Ader_prohaszka4.jpgÁder János köztársasági elnök a budakeszi Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium 10. osztályos tanulóival tekintette meg a "Heros of the future" (A jövő hősei) ifjúsági élményprogramot a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expón a budapesti Hungexpo területén 2021. december 2-án.Ader_prohaszka2.jpg

A Magyar Kormány szervezésében 2021. november 29. és december 5. között rendezték meg a Planet Budapest Fenntarthatósági Expo és Világtalálkozót, melynek fővédnöke Áder János köztársasági elnök.
A rendezvény célja, hogy felhívja a közönség, különösen a fiatalok figyelmét a kedvezőtlen környezeti, társadalmi, gazdasági folyamatokra, és bemutassa, hogy ezek a negatív, az emberiség jövőjét beárnyékoló változások még visszafordíthatók.

A magyaroprszági iskolák pályázhattak arra a lehetőségre, hogy 30 fős diákcsapatot küldhettek két kísérőtanárral a Planet Budapest 2021 Expora, melynek keretében a Jövő Hősei (Heroes of the future)
kalandpályán végigmehettek, s a Te bolygód (Your Planet) interaktív kiállítást és élményközpontot
is megnézhették.

Ader_prohaszka3.jpg

Ezt a lehetőséget 4.680 diák, vagy másképpen 156 db 30 fős diákcsapat kapta meg.

A kalandpálya körülbelül 75 perces vezetett program, a diákok egy időutazáson vesznek részt, ahol a
döntéseikkel megváltoztathatják a világ sorsát.

Az élményprogram után a diákok a Te bolygód (Your Planet) interaktív ismeretterjesztő élményközpontot is meglátogathatják, ahol átélhetnek egy lehetséges jövőt, megtapasztalhatják, hogy
milyen lesz egy fenntartható világ városa, lakása, közössége, vagy energiaellátása, illetve megismerhetik a felelős fogyasztás alapjait és a fenntartható élelmiszerellátás megteremtésének fontosságát is.

 Ader_prohaszka4.jpg

MTI/Fotó: Szigetváry Zsolt


Vissza