Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Az Óbudai Egyetem a tudós parkok szövetségében

Kultúra > Zsámbék

2022-10-11


Zsambek_obudai_egyetem.jpgEgyedülálló módon, három tudományos és innovációs parkot alapít az egyetem Magyarországon: Székesfehérváron mechatronikai, Kaposváron okosipari, Zsámbékon jövőipari innovációs profillal. A szövetség az Óbudai Egyetem szerteágazó, több tudományt felölelő koncepcióját értékelve fogadta tagjai közé a hazai műszaki felsőoktatás egyik vezető intézményét.Kiemelkedő szakmai programjával került a rangos nemzetközi szervezetbe - a magyar felsőoktatási intézmények közül az elsők között - az Óbudai Egyetem - írták. A tagságot igazoló dokumentumot Sevillában, a Tudományos Parkok Nemzetközi Szövetségének (International Association of Science Parks and Areas of Innovation, IASP) éves közgyűlésén, csütörtökön vette át Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora - közölték.

Egyedülálló módon, három helyszínen hoz létre az egyetem tudományos és innovációs parkot Magyarországon: Székesfehérváron mechatronikai, Kaposváron okosipari, Zsámbékon pedig jövőipari innovációs profillal. Az IASP az Óbudai Egyetem szerteágazó, több tudományterületet felölelő koncepcióját értékelve - amely így három régiót is bekapcsol a kutatás-fejlesztési hálózatba - fogadta tagjai közé a hazai műszaki felsőoktatás egyik vezető intézményét - fogalmaztak. Az 1984-ben alapított IASP a világ legnagyobb innovációs hálózata, 78 országból mintegy 400 tudományos parkot és 117 ezer innovatív vállalatot fog össze, az európai divízió csaknem 160 tagot képvisel - ismertették.

Az Óbudai Egyetem mellett a Testnevelési Egyetemért Alapítvány által alapított Sport Life Science Park Nonprofit Kft., valamint a Soproni Egyetem és a TAEG Zrt. által tervezett Faipari és Erdészeti Tudományos és Innovációs Park is a nemzetközi szervezet tagja lett - olvasható a közleményben. (MTI/fotó: Óbudai egyetem)

Kapcsolódó cikk: Jövőipari innovációs parkot épít Zsámbékon az Óbudai Egyetem - 2022-03-01


Vissza