Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Biatorbágyon vaddisznókat lőnek ki

Életmód > Biatorbágy

2022-07-06


vaddiszno_kiloves.jpgAz egyre nagyobb gondot okozó kártékony vadak elejtése érdekében belterületi vadelejtési engedélt kért Biatorbágy önkormányzata a Budaörsi Rendőrkapitányságtól, amely 2022. május 30-tól augusztus 30-ig engedélyezte is Biatorbágy lakott területén kártékony vadak elejtését a Peca-tónál, a Kutyahegyen és az Ürgehegyen.A Peca-tónál a Bolha utca, Platán utca, Kankalin utca, Vihar utca, Szél utca, Vadvirág utca, Hold utca Nap utca, Tiszavirág utca, Sóskúti út által határolt területre;

az Ürgehegyen a Sóskúti út, Rizling utca, Szürkebarát utca, Tőke utca, Sóskúti út által közrefogott területre;

a Kutyahegyen a Turista út, Mudi utca, papsapka utca, Nyakaskő dűlő, Otelló utca, Bakator utca, Iharos út által határolt területre.

Az elejtés minden esetben 18:00 – 06:00 óra között végezhető, az elejtést irányító személy pedig Bogdán Tibor hivatásos vadász.

A vad megjelenésével, illetve az észlelt vadkárral kapcsolatban bejelentéseket a polgármesteri Hivatalba várják (Tel: 06 23 310-174, e-mail: hivatal@biatorbagy.hu). A bejelentések fogadását követően az elejtést irányító szakember helyszíni szemlét tart, a bejárás során a helyszínen tapasztaltak alapján dönt a vadkilövés szükségességéről.

Az elejtés irányítója – elsődleges figyelemmel az emberi életre és különös tekintettel az anyagi javakra – alapos mérlegelést követően dönthet a vadkilövés mellett. A kárt okozó vad elejtése kizárólag vadászlőfegyverrel történhet.

forrás: Biatorbágy önkormányzata


Vissza