Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Budakesziért emlékérem és Ifjúsági díj

Közélet > Budakeszi

2021-03-16


Budakeszi önkormányzata 1995 óta Budakesziért emlékéremmel, 1999 óta Ifjúsági díjjal ismeri el az arra érdemesek életét és munkáját március 15-én, az 1848-as forradalom és szabadságharcra emlékezve. A Budakesziért emlékérmet Dalottiné Bágyoni-Szabó Zsuzsannának, az Ifjúsági-díjat a fiatalon váratlan és súlyos betegségben februárban elhunyt Siklósi Örsnek, az AWS-zenekar alapító tagjának ítélték oda..05_BagyoniZsuzsa_foto_DalottiMark.jpgBágyoni Zsuzsa ötgyermekes családanya, német magántanár. A budakeszi Széchenyi István Általános Iskola munkatársaként keresztény lelkiségű alsó tagozatos általános iskolai osztályok indítását szervezi. A Jobb Kor Polgári Egyesületnek évtizedek óta aktív tagja, a szervezet kulturális és közéleti programjainak tevékeny résztvevője úgy, mint a budakeszi országzászló, melynek zászlóanyai tisztségét is elvállalta, az ’56-os emlékkő, a Wass Albert- és a Nagy Gáspár-szobor felállítása, 2007 óta október 23-i civil megemlékezések szervezése.
    2002-től kárpátaljai és erdélyi gyerekek magyarországi táboroztatását, megsegítését vagy éppen gyógykezelését szervezte tagtársaival, 2012 óta pedig évente 30-40 hátrányos helyzetű budakeszi gyermek balatoni táboroztatását biztosítja Bezeczky Erzsébet pedagógussal és egyre bővülő létszámú ifjúsági segítőikkel. A támogatott családokat a hétköznapokon sem hagyják magukra, s nincs olyan nehézség, amin ne próbálnának meg segíteni, együttműködve a családsegítő szolgálattal.
    2016 óta maga szervezi segítőtársaival az évenkénti ökumenikus Budakeszi Keresztény Találkozók egész napos rendezvényeit, melyeknek a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium ad otthont. A gimnázium szülői munkaközösségének elnöke.

fotó: Dalotti Márk

***

Az Ifjúsági díjat a fiatalon váratlan és súlyos betegségben februárban elhunyt Siklósi Örsnek, az AWS-zenekar alapító tagjának ítélték oda.

A 29 éves énekes leukémiájáról tavaly nyáron érkeztek az első hírek, akkor az AWS le is mondott minden koncertet, Raktár-koncertjüket is vendégénekesekkel vették fel. Novemberben arról lehetett hallani, hogy Örs már jobban van, de januárban újra kórházba került, majd február 5-én bekövetkezett a tragédia.

Az egykori prohászkás diák alapítója volt az AWS-zenekarnak. A csapatot 2006-ban hozta létre Brucker Bencével, Kökényes Dániellel és Veres Áronnal. Négy nagylemezük jelent meg, legutóbbi albumuk, a Fekete részem 2018-ban. Az együttes évek óta meghatározó szereplője a magyar rockzenének. 2018-ban a szélesebb közvélemény is megismerte a nevüket, miután Viszlát nyár című slágerükkel és fergeteges előadásukkal megnyerték A Dal című versenyt, s ők képviselték hazánkat a lisszaboni eurovíziós dalfesztiválon. 2019-ben megnősült, s idén tavaszra szólólemezének kiadását tervezte.
    A zenekar közösségi oldalán így búcsúzott tőle: „Elvesztése felfoghatatlan és felbecsülhetetlen veszteség. Határtalan kreativitása, dalszövegeinek mélysége, színpadi jelenlétének elsöprő energiája és karizmája pótolhatatlan űrt hagy maga után, nem csak a mi életünkben, de a magyar könnyűzene és művészet világában is. Örs maga volt a tűz, melegszívű, szerető barát és társ. Rendkívül impulzív és inspiráló személyiség volt. Mindig lehetett rá számítani, sosem hagyott cserben senkit, elképesztően nyitott és szerető szívű ember volt.”

Kapcsolódó cikkünk: Siklósi Örs-díjat adnak át a Fülesbagoly Tehetségkutatón - 2021-03-11


Vissza