Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Egymilliárd a Szent Benedek Iskola felújítására

Közélet > Budaörs

2021-09-06


08_bors_tanev.jpgA kormány közel egymilliárd forintos támogatást nyújt a Szent Benedek Iskola budaörsi tagintézménye tetőterének felújítására és az intézmény bővítésére - jelentette be a szeptember 3-i tanévnyitón Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.06_bors-tanevkezdes.jpg

Menczer Tamás hozzátette, ez a tanév sokkal biztonságosabb körülmények között kezdődik, mint az előző, hiszen a járvány elleni védekezéshez rendelkezésre áll a vakcina. Mindenki beoltathatja magát, és védetté válhat a vírussal szemben. A politikus köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek a digitális oktatásban és működtették a rendszert. Úgy vélte: "minden jel arra mutat, hogy ide nem kell visszatérni és a normális, vagy ahhoz közeli menetrendben folytathatjuk az oktatást és az életet."

04_bors_tanevkezdes.jpg

Az államtitkár szólt arról, hogy az iskola melletti templomban tartott tanévnyitó jól mutatja azokat az értékeket, amelyeket fontosnak gondol az iskola, ilyen a család és a haza szeretete, a munka becsülete. "Nem helyes, amikor az ember Istent játszik, az én meggyőződésem szerint az a helyes, amikor együttműködik vele. Az sokkal gyümölcsözőbb, mint amikor a rendet megpróbáljuk felborítani" - mondta Menczer Tamás.

07_bors_tanevkezdes.jpg

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy a rendszerváltáskor tíz egyházi iskola létezhetett 2400 diákkal, 2010-ben ez a szám 112 ezer fölé emelkedett, 2021-ben közel 240 ezer gyerek kezdte meg az évet egyházi intézményben.

05_tanevkezdes.jpg

MTI/Fotó: Balogh Zoltán


Vissza