Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Elhunyt Siklósi Örs, az AWS zenekar frontembere

Kultúra > Budakeszi

2021-02-06


Siklósi Örs: Viszlát nyárA 29 éves énekes betegségéről tavaly nyáron érkeztek az első hírek, akkor az AWS le is mondott minden koncertet, Raktár-koncertjüket is vendégénekesekkel vették fel. Novemberben arról lehetett hallani, hogy Örs már jobban van, de pár hete újra kórházba került, majd megérkezett a tragikus hír a zenekartól.A hírt 2021. február 6-án este közölte a Magyar Nemzet online.

A zenekar facebook-oldalán így búcsúzott az egykori budakeszi prohászkás diáktól, aki alapítója volt az AWS-nek, a csapatot 2006-ban hozta létre Brucker Bencével, Kökényes Dániellel és Veres Áronnal. Összesen négy nagylemezük jelent meg, legutóbbi albumuk, a Fekete részem 2018-ban látott napvilágot. Az együttes hosszú évek óta meghatározó szereplője a magyar rockzenei színtérnek, 2018-ban a szélesebb közvélemény is megismerte a nevüket, miután Viszlát nyár című slágerükkel megnyerték a Dal című műsort, és ezzel ők képviselhették hazánkat a lisszaboni Eurovíziós dalfesztiválon.


"Elmondani az elmondhatatlant, leírni a leírhatatlant. Ez az, amit most meg kell tennünk. Júniusban Örsnél leukémiát diagnosztizáltak. Megszakadt szívvel tudatjuk veletek, hogy tegnap, február 5-én társunk, barátunk, testvérünk, Siklósi Örs 29 éves korában hosszú küzdelem után távozott közülünk.

Siklósi Örs: Viszlát nyárJanuárban tervezett kiállni elétek és a nyilvánosság elé, hogy elmesélje a történetét a betegséggel kapcsolatban. Tavasszal készült kiadni első szólólemezét, amit kiegészített zenekaros felállással, nyáron készült volna az AWS legújabb, ötödik nagylemeze és ősztől indultak volna újra a koncertek.

Csodálatos erővel és kitartással vitte végig az egész időszakot, bátorsága és kitartása példaértékű. Elvesztése felfoghatatlan és felbecsülhetetlen veszteség. Határtalan kreativitása, dalszövegeinek mélysége, színpadi jelenlétének elsöprő energiája és karizmája pótolhatatlan űrt hagy maga után, nem csak a mi életünkben, de a magyar könnyűzene és művészet világában is.

Örs maga volt a tűz, melegszívű, szerető barát és társ. Rendkívül impulzív és inspiráló személyiség volt. Mindig lehetett rá számítani, sosem hagyott cserben senkit, elképesztően nyitott és szerető szívű ember volt. Ahogy ő szokta mondani másokra, Örs egy csoda volt.

Öleljük a családot, a barátokat és mindenkit, akinek akárcsak a dalain keresztül, de volt szerencséje megismerni Örsöt.

Búcsúzunk tőled, barátunk, szerelmünk, testvérünk, fiunk, példaképünk, Örs, Te Csoda!

Kapcsolódó cikkek:

Csak a jók mennek el... - 2021-02-06

Az AWS nyerte Adal második elődöntőjét - 2018-02-19
Győzött a Viszlát nyár - 2018-02-25 
Az AWS-é a legjobb magyar dal - 2018-05-04 
Eurovíziós Dalfesztivál - Az AWS döntős - 2018-05-11 
AWS: Új lehetőségeket kaptunk - 2018-05-14  


Vissza