Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Hétvégén is jár éjszakai járat Zsámbékig

Gazdasági rovat > Budakeszi,Páty,Telki,Perbál,Zsámbék

2022-06-09


Június 18-án hajnaltól új járat indul 922B jelzéssel: éjszakai busz hétvégén Budakeszi-Páty-Telki-Budajenő-Perbál-Tök-útvonalon Zsámbékra. A Nemzeti Közlekedési Központban tartott egyeztetések után a Technológiai és Ipari Minisztérium számos régióban rendelt a Volánbusz Zrt.-től a korábbinál az utasok számára kedvezőbb, bővebb menetrendet a nyári főszezon indulásától.Vitézy Dávid államtitkár, a technológiai és Ipari Minisztérium Nemzeti Közlekedési Központjának igazgatója közösségi oldalán arról tájékoztatott, hogy a 922 és az új 922B járatok együtt az eddigi óránkénti helyett 30 percenkénti, egyenletes eljutást biztosítanak péntekről szombatra és szombatról vasárnapra virradó éjszakákon Budakeszire, az új 922B járat pedig tovább is.

"A Budakeszire óránként járó 922-es 17 évvel ezelőtt jött létre, amikor óriási civil sikerrel, sok év küzdelem után elértük a budapesti éjszakai hálózat teljes körű átalakítását és számos új, "900-as" éjszakai járat indítását. Most itt a lehetőség a továbbfejlesztésre, sűrűbb szolgáltatással Budakeszire és új kapcsolatokkal a budai agglomeráció további települései felé!" - írta Vitézy Dávid.

Az új járatok 0:48 és 2:48 órakor a Széll Kálmán térről indulnak 922B jelzéssel kékbuszként és tovább közlekednek Zsámbékig Páty–Telki–Budajenő–Perbál–Tök útirányon át, ezzel új éjszakai hazajutási lehetőséget biztosítva az érintett településeknek Budapestről. Visszafelé Zsámbékról 2:00 órakor indul a jövőben agglomerációs éjszakai járat a fővárosba.

Az éjszakai járatokon a Volánbusz regionális járataira megváltott bérletei is érvényesek a megjelölt viszonylatokon belül. Vonaljegyből egy is elég végig a Széll Kálmán tértől Zsámbékig, sőt az agglomerációs részre (például budapesti bérlet mellé) kedvezményes jegyek is válthatók.

zsambek_ejjeli_jarat.jpg


zsambek_ejjeli_jarat_menetrend.jpg

forrás: FB

 További részletek: https://www.volanbusz.hu/hu/hirek/hir/38823


Vissza