Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Június 3. MINDSZENTY-zarándoklat a bíboros szülőfalujába

Programajánló

2023-05-03
2023. június 3. szombat

...Sziklaszilárd hitetek van, és hálát adunk Istennek érte. Szeretnék megemlékezni Mindszenty bíboros úrról, aki hitt az ima erejében:
»Ha van egymillió imádkozó magyar, nem félek a holnaptól«..."

Szeretettel idézzük fel Ferenc pápa látogatásakor elhangzott buzdító szavait Mindszenty atyáról és kapcsoljuk össze Kovács Gergely: Övé a jövő! - Mindszenty bíboros élettörténete c. könyve ihlette zarándoklattal.

2023. június 3.án, szombaton kelünk útra Budapestről Mindszenty József bíboros szülőfalujába, Csehimindszentre, meglátogatjuk Mindszenty atya szülőházát, a Mindenszentek templomot, majd szentmisén veszünk részt. Batyuból ebéd után Zalaegerszegen a Mindszentyneumban megtekintjük a Szeretetet hoztam ide is című Mindszenty-életútkiállítást, valamint az Egyházüldözés a kommunista diktatúra alatt című kiállítást vezetéssel.

Kísérők:
Dr. Soós Viktor Attila egyháztörténész, a Mindszenty Társaság tagja, az Egyházüldözés a kommunista diktatúra alatt kiállítás kurátora.
Koronkai Zoltán SJ, jezsuita szerzetes, a zarándoklat lelkivezetője.

Szeretettel hívjuk az ifjúságot erre az egynapos történelmi kalandra, hiszen Csehimindszenten és Zalaegerszegen életre kélnek a történelemkönyvek, testközelből ismerhetik meg Mindszenty atya Vas megyei szülőfaluját, a mindig szépen rendben tartott szülői portát, a templomot, ahol megkeresztelték és élete első szentmiséjét mutatta be.

Jelentkezés és további információ: Laczkó Andrea, oveajovo0329@gmail.com

Részletek: https://www.facebook.com/events/753385049561578/753385056228244/?ref=newsfeed

Mindszenty Alapítvány


Vissza