Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Kerti vasút a vadasparkban

Életmód > Budakeszi

2022-10-29


KertvasútÁtadó_221021.jpg2022. október 21-én mutatkozott be a közönségnek a Budakeszi Vadaspark legújabb attrakciója, a kerti vasút. Ez a keskeny nyomtávú, kifejezetten gyerekeknek készült kisvasút mintegy kétszáz méter hosszan szállítja utasait a kalandparkkal szemközti területen. A kerti vasút a vadasparki látogatás élményét teszi mostantól még teljesebbé a családok számára.kerti_vasútÁtadó-Dr_Győri_Ottilia_Szabó_Péter_221021.jpg

Az ünnepélyes átadáson a szalagot dr. Győri Ottilia, Budakeszi polgármeste4re és Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark ügyvezető igazgatója vágta át.

budakeszi_vadaspark_kerti_vasút_2_20221021.jpg

A Budakeszi Vadaspark legfontosabb küldetése az ide látogató családok, de főként a gyermekek játékos, szórakoztató környezeti nevelése. A cél az, hogy a Vadaspark igazi szabadidő-centrummá váljon, akár egész napos kikapcsolódást biztosítva a természet iránt érdeklődőknek. Éppen ezért a Vadaspark nem egyszerűen egy erdei állatbemutató hely, hanem szolgáltatásait és infrastruktúráját tekintve is korszerű és sokféle programjával széles közönségigényt kiszolgáló családi kikapcsolódási lehetőséget biztosít az ide érkezők számára. A megtekinthető állatfajok mellett interaktív tanösvények és tematikus játszótér is várják a kicsiket.

A szolgáltatások sorát most egy húsz fő szállítására alkalmas kerti vasúttal egészítette ki a Budakeszi Vadaspark. A kisvasút október 21-től várja gyermek és felnőtt utasait. A közel  200 méter hosszúságú pálya hatalmas fenyőfák között kanyarog. A kerti vasúton utazók a baromfiudvar állataival is találkozhatnak, hiszen a pálya mellett tyúkok kapirgálnak, bemutatva az egykori háztáji gazdaságokra jellemző fajokat.

forrás: Budakeszi Vadaspark, fotók: Surányi Linda


Vissza