Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Kész a makkosi esővízcsatorna

Gazdasági rovat > Budakeszi

2021-12-14


PM_CSAPVIZGAZD_001.jpgBudakeszi önkormányzata a makkosmáriai városrész csapadékvíz-elvezetésének fejlesztésére a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatásból 345 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott. A kivitelezés harmadik üteme is befejeződött, így a teljes beruházás elkészült.Sajtónyilvános ünnepség keretében adták át Makkosmária csapadékvíz-elvezetési beruházását, amelynek köszönhetően mostantól a 703,5 millió forint összköltségű projekt keretében kialakított csapadékvíz-elvezető árok a településrész teljes csapadékmennyiségét a Budakeszi-árokba vezeti.

PM_CSAPVIZGAZD_003.jpgBudakeszi Város Önkormányzata a „Települések felszíni csapadékvíz-elvezetés létesítményeinek fejlesztése, a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása Pest megye területén” elnevezésű, a pénzügyminisztérium támogatta pályázat keretében a Patak, a Kert, az Árnyas, a Bem utca és a Makkosi út csapadékvíz-elvezetési beruházása készült most el. A beruházással összesen 2863,82 folyóméter vasbeton csapadékcsatornát építettek ki több helyen vízbeeresztős beton fedlapokkal, és a kijelölt helyeken víznyelő rácsokkal. A kocsibejárókba 10 tonna, míg a többi helyen további 5 tonna teherbírású fedlap került. A nyílt ároknál minden olyan kapubejárót lefedtek, amelyik előtt közvetlenül elhalad a csapadékcsatorna. A meglévő közműveknél közel 600 folyóméternyi ivóvíz nyomóvezetéket és 37 folyóméter gravitációs szennyvízcsatorna vezetéket kellett kiváltani, cserélni.

„Örülök, hogy elmondhatom: az elmúlt 10 évben 11 milliárd forintot költöttünk Budakeszin fejlesztésekre. Ebből mintegy 2 milliárd forintot fordítottunk a makkosmáriai városrész fejlesztésére szennyvízelvezetés, közvilágítás, csapadékvízelvezetés, az utak fenntartása és útépítés formájában.” – emlékeztetett dr. Győri Ottilia polgármestere.

PM_CSAPVIZGAZD_002.jpg

forrás: Budakeszi önkormányzata


Vissza