Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Kész az új piac

Gazdasági rovat > Budakeszi

2021-12-13


BUDAKESZI_PIAC_0002.jpgBudakeszi Város Önkormányzata a Dózsa György téri piac fejlesztésére a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatásból 115 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert. A kivitelezés 2021 márciusában kezdődött és a tervek szerinti határidővel megvalósult.A beruházással huszonhét nyitott elárusítóhelyet korszerűsítettek, s egyedi ernyőszerkezettelf lefedték. Három új épületet is emeltek, melyből kettőben kereskedelmi tevékenységhez, egyben pedig a piacfelügyeletnek alakítottak ki tereket. Az üzlethelyiségek mellett akadálymentesített, női és férfi mosdó is készült. A parkoló és a piac új és újított térburkolatot kapott.

BUDAKESZI_PIAC_0003.jpg

„A piac nemcsak vásárlást, de találkozásokat, beszélgetéseket, közösségi életet is jelent. Ezentúl folyamatosan nyitva lesz! Jöjjünk minél gyakrabban, hiszen ez nem csak vásári helyszín, hanem közösségi tér, találkozási pont is, felnőtteknek, gyerekeknek.” – hangzott el dr. Győri Ottilia polgármestertől az ünnepélyes átadón.

BUDAKESZI_PIAC_0004.jpg

A város önkormányzata az elnyert támogatási összegen felül mintegy 40 millió forint önerővel biztosította a beruházás megvalósítását, így 155 millió forint összköltségű a projekt.

Budakeszi egy egyedi, impozáns és a mai kornak megfelelő kialakítású intézménnyel gazdagodott.

BUDAKESZI_PIAC_0001.jpg

forrás: Budakeszi önkormányzata


Vissza