Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Kezdődik a Dózsa György téri piac átalakítása

Gazdasági rovat > Budakeszi

2021-03-29


Budakeszi önkormányzata a „Helyi piacok fejlesztése Pest megye területén” című, 105,4 millió forintos, vissza nem térítendő pénzügy-minisztériumi pályázati  támogatásból a Dózsa György téri piacot fejleszti. Az önkormányzat ezen felül 80,5 millió forint önerőt is vállalt, így a 185,9 millió forint összköltségű projekttel a huszonkét, eddig nyitott elárusítóhely fölé ernyőszerkezetet építenek, és két üzlethelyiséget is kialakítanak. 

A  2020. december 9-én aláírt szerződés alapján a HANSA Fővállalkozó és Mérnöki Iroda Kft.-nek, mint kivitelezőnek 180 nap áll a rendelkezéésre, hogy négy ütemben 2021 szeptemberére elkészüljön a munkával. A munkaterületet március 18-án az önkormányzat átadta a kivitelezőnek.

Az új piac várhatóan megfelel majd a XXI. szazadi üzemeltetési elvárásoknak, a jogszabályban előírt feltételekenek és Budakeszi városképét is meghatározó, impozáns piacképet kap a település.

Győri Ottilia (Fidesz-KDNP), Budakeszi polgármestere a város honlapjára feltöltött videóban azt mondta, hogy a piac két oldalán kerítést építenek, megújítják a burkolatot, a parkolókat áthelyezik, biciklitárolókat helyeznek ki és az üzlethelyiségek mellett mosdókat alakítanak ki. A piaccal együtt megújul Budakeszi városkapuja is - tette hozzá a polgármester. (MTI/Iránytű)


Vissza