Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Közlekedésbiztonsági programsorozat kisiskolásokak

Közélet > Budakeszi

2022-02-21


Folytatódik a kisiskolások HUMDA Road Safety - a biztonság az első című országos közlekedésbiztonsági programja. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. február 15-én a sorozat idei első szakaszában, február 14-től április elejéig Budakeszire, Esztergomba, Dunakeszire, Balassa-gyarmatra, Mosonmagyaróvárra, Szombathelyre és Hajdúböszörménybe látogat.A tervek szerint április közepétől húsz újabb állomás következik. A foglalkozásokon húszperces interaktív oktatás után az elsős és a másodikos gyerekek szakemberek segítségével elektromos miniautókkal, kerékpárokkal és rollerekkel ideiglenes KRESZ-pályára mennek, ahol a közlekedési szabályokkal ismerkednek. A tanítási idő után korosztálytól függetlenül mindenki részt vehet a programokon.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, az autó-motorsport fejlesztéséért és a közlekedésbiztonság kiemelt kezeléséért felelős kormánybiztos, a programsorozat fővédnöke szerint "a tavalyi Road Safety rendezvényeket követően megannyi élménybeszámoló jutott el hozzánk a pedagógusoktól, akik nem győzték hangsúlyozni a program hiánypótló jellegét. Sokan jelezték, hogy a helyszínen kapott közlekedési útravaló kiadvány anyagát előszeretettel építik be a tanórájukba, elsősorban a környezetismeret, a technika és a tervezés órákon. Köszönöm a pedagógusok fáradhatatlan munkáját, a visszajelzéseik kulcsfontosságúak a biztonságos közlekedésre nevelő tanterv kidolgozásához. Aktívan elősegítik azt az európai uniós célkitűzést, hogy a végzetes kimenetelű közlekedési balesetek száma 2030-ra a felére, 2050-re pedig nullára csökkenjen".

A HUMDA tavaly szeptemberben indította el első és második osztályos általános iskolás tanulók számára edukációs projektjét, amelynek keretében 12 megyeszékhelyen és egy fővárosi kerületben több mint harmincezer - a legtöbb településen szinte az összes - kisdiák részt vehetett a programban. MTI)


Vissza