Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Különleges dokumentumfilmek és beszélgetések a Hungexpón

Életmód > Budakeszi

2021-10-13


vadaszti_vilgkiallitas.jpgAz "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás 19., utolsó előtti napján, október 13-án a közönség a One With Nature Movie Theatre vetítéseit, különleges dokumentum- és természetfilmeket láthat a Hungexpo A-pavilonjának színpadán. A környzeti nevelésről kérdezik a Budakeszi Vadaspark igazgatóját.A világkiállítás sajtóirodájának közlése szerint a D-pavilonban 12 órától a Nimród Caféban Kókai Márton, a Nimród Vadászújság főmunkatársa Hanga Zoltánnal, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivőjével, Szabó Péterrel, a Budakeszi Vadaspark ügyvezető igazgatójával, Kovács Zsolttal, az Állatvilág magazin főszerkesztőjével és Verplik Róberttel, a Szegedi Vadaspark igazgatójával a magyarországi környezeti nevelésről beszélget.

Szintén a D-pavilonban 13 órától Stündl László, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánja és Oravecz Márton, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal elnöke együttműködési megállapodást ír alá egy olyan érzékeny és költséghatékony monitoring rendszer kidolgozása kapcsán, amely alkalmas a vadon élő állatok által terjesztett fertőzések, továbbá az esetleges zoonózisok kimutatására, megelőzésére.

Délután, 15.30-tól a Vadász talk showban Csöre Gábor beszélgetőtársa Tóth Csaba, a Keszthelyi Vadászati Múzeum vezetője lesz szintén a D-pavilonban. 16 órától filmvetítés kezdődik, majd 17 órakor divatbemutató zárja a csarnok programját. (MTI)

További részletek


Vissza