Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Már közel húsz szakrendelés Budakeszin

Életmód > Budakeszi

2020-09-29


Évi 217 millió Ft-os állami támogatással tovább bővülhet a budakeszi egészségügyi szakrendelési hálózat. A kormány döntése értelmében jelentősen növekszik a meglévő szakrendelések heti óraszáma, és több új járóbeteg-szakellátás is indul. Összesen közel húsz szakorvosi ellátást vehetnek majd igénybe nem csak Budakeszi és térségének lakói a Zsámbéki-medence kapujának szerepét betöltő járási székhelyen.Ezek a belgyógyászat, a diabetológia, a sebészet, a szülészet-nőgyógyászat, a fül-orr-gégészet, az ortopédia, a reumatológia, a szemészet, a bőr- és nemibeteggondozás, a neurológia, az urológia, a fogszabályozás, a fogászati röntgen, a kardiológiai, a gyógytorna és fizikoterápiai és a teljeskörű ultrahangdiagnosztika. Az eddig biztosított szakrendeléseket jóval nagyobb heti óraszámban és az újakkal együtt állami finanszírozásban vehetik igénybe.

A kormányzati támogatásnak köszönhetően soha nem látott egészségügyi fejlesztések indulhatnak meg Budakeszin, hiszen a szolgáltatás rendelkezésre áll, az infrastrukturális hátteret ehhez kell hozzáfejleszteni. A Budakeszi Egészségügyi Központot nem rég bővítették: az önkormányzat a korábbi hat helyett tíz rendelőt alakított ki. Az azonban már most látszik, hogy ez nem lesz elegendő a feladatok ellátására, ezért annak a lehetőségét is megvizsgálják, hogy a főutcai egykori tüdőgondozó épületét fel tudják-e használni egészségügyi szolgáltatás céljára.

Budakeszi Egészségügyi Központ államialg finanszírozott szakrendelései 2020 szeptemberében
1. Audiológia (dr. Kiss Sándor)
2. Bőrgyógyászat (dr. Nagy Éva)
3. Fül-orr-gégegyógyászat (dr. Balogh László, dr. Szentpéteri Szabolcs)
4. Neurológia (dr. Kaszás Nóra)
5. Ortopédia (dr. Ijjas Lőrinc, dr. Tompai Ferenc)
6. Reumatológia (dr. Hutás Mihály)
7. Sebészet (dr. Barabás Loránd, dr. Egyed Tamás, dr. Mester Gábor)
8. Szemészet (dr. Szabó Szilvia)
9.  Szülészet-nőgyógyászat (dr. Meshkat Ghavami, dr. Szabó Katalin, dr. Varga Márta)
10. UH-diagnosztika (dr. Varga Erika)
11. Urológia (dr. Csúsz Gábor) Asszisztenseink: Zachár Lászlóné, Ipacs Mária, Paluska Sándorné, Antalné Vallus Éva és Vörös Lászlóné.

Szeptember 1-től elindul teljes kapacitással a belgyógyászat, a kardiológia és a diabetológia, nő az UH-diagnosztikai, a bőrgyógyászati és a reumatológiai kapacitás dr. Lukács Imre (radiológus, kardiológus), dr. Matyasovszky Eszter (reumatológus), dr. Tóth Angéla (belgyógyász, kardiológus, diabetológus, dr. Rátvai Edina (belgyógyász, diabetológus) és októbertől dr. Hertelendy Anna (szemész) közreműködésével.

forrás: Budakeszi önkormányzata


Vissza