Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Mától 70 előadás a Városmajorban

Kultúra > Pest megye,Budaörs

2021-06-02


70 koncerttel, ősbemutatóval, zenés- és prózai előadással, gyerekprogrammal, táncelőadással, operettel, színházi szemlével, filmvetítéssel várja a közönséget a Városmajori Szabadtéri Színpad június 2. és szeptember 19. között. Benkő Nóra ügyvezető igazgató a színház május 27-i évadnyitóján elmondta: a megújult, 800 fős nézőtérre korlátozás nélkül, védettségi igazolvánnyal jöhet a közönség.



A két saját produkció, az Ahogy teccik - nemtragédia című darab és a Soharóza kórus Dalok a kamrából című vacsoraszínházi előadása mellett az Orlai Produkciós Iroda, a Játékszín, a Radnóti Miklós Színház produkciói is láthatók a szabadtéri színpadon, továbbá augusztus 25-től megrendezik a Városmajori Színházi Szemlét. Mint mondta, a színház egyik saját produkciója a járványhelyzet miatt szociálisan elszigetelt fiatalokra fókuszál. A zenés irodalmi est, amelynek a zenei vezetője Beck Zoltán, az 30Y zenekar alapítója, Shakespeare Ahogy tetszik című darabja alapján készül, Ahogy teccik - nemtragédia címen mutatják be szeptemberben. Az előadásban 28 fiatal, a Pesti Magyar Színiakadémia hallgatói szerepelnek. Hozzátette: szintén saját produkcióként, új műfajként jelenik meg a vacsoraszínház a kínálatban. Az idei évadban a Soharóza kórus Dalok a kamrából című produkcióját mutatják be.

A szabadtéri színház június 2-án a Játékszín Nagyvárosi fények című produkciójával nyitja meg kapuit. Charlie Chaplin azonos című filmjének adaptációját Szente Vajk rendezte. A Játékszín emellett július 29-én egy másik filmadaptációval, Paolo Genovese Teljesen idegenek című 2016-os filmjének színpadi változatával, továbbá augusztus 26-án A szőke ciklon című darabbal mutatkozik be a Városmajorban.

Az Orlai Produkciós Iroda négy előadással, köztük két bemutatóval érkezik a szabadtéri színpadra. A Hitted volna? és a Second life avagy Kétéletem című darab mellett a Válaszfalak és a Budapest Budapest című előadásokat először láthatja a közönség.

A programban szerepel a Radnóti Miklós Színház előadása, A szerelmesek házai címmel. Bernard Shaw darabjának főszerepében László Zsolt látható.

Az augusztus 25-én kezdődő Városmajori Színházi Szemlén hat vidéki és határon túli előadás mutatkozik be a fővárosi közönségnek. A szemlét elsősorban könnyed, de minőségi szórakozást ígérő darabok alkotják, amelyeket a nem budapesti kőszínházi kínálatból választottak ki.

A programban szerepel a nagyváradi, a budaörsi, a miskolci és a szabadkai színház előadása, az újvidéki és a szegedi színház közös produkciója, valamint a szombathelyi színház vendégjátéka. A szemlét szeptember 9-én egy dupla csavaros élőzenés komédia zárja, a Farsang avagy ez is mekkora egy tahó! címmel, a Mohácsi testvérek tolmácsolásában, a szombathelyi Weöres Sándor Színház előadásában.

A szemlén túl is számos színházi előadást láthat a közönség, köztük van a Végszó a Rózsavölgyi Szalonból, az Édes Charity a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházból és a Boeing, Boeing a székesfehérvári Vörösmarty Színházból. Látható lesz az Anyatigrisek című produkció, fellép Győri Balett és befogadott produkcióként láthatók lesznek a Dumaszínház előadásai is.

A klasszikus koncertek mellett dzsessz-, világzenei és crossover koncertek sorával várják a közönséget, például Palya Bea, Malek Andrea, az Erik Sumo Band, a Müller Péter Sziámi AndFriends és a Söndörgő Sebestény Mártával is szerepel a fellépők között.

Gyerekkoncerttel Halász Judit, az Alma együttes, a Kaláka, Kárász Eszter és az Eszter-lánc, valamint Bíró Eszter lép fel az idén.

Folytatják a Kertmozis vetítéseket kedd esténként: a kínálatban többek között az Elvált nők klubja, az Álom luxuskivitelben, a Mamma Mia!, a Truman Show, az Eszeveszett mesék, a Lajkó - Cigány az űrben és a Drakulics elvtárs található meg.

Mint elhangzott, az idén vendégül látják a 10 éves jubileumát ünneplő Margó Irodalmi Fesztivált június 10. és 13. között. Mintegy 50 programmal készülnek, esténként négy kiemelt eseménnyel várják a közönséget. A rendezvényen részt vesz mások mellett Spiró György, Szvoren Edina, Bereményi Géza és Grecsó Krisztián.

A programokról további információ a www.varosmajoriszinpad.hu oldalon érhető el. (MTI)


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg