Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


A kereszténydemokrácia a jelen és a jövő

Közélet > Budakeszi

2021-11-18


A kereszténydemokrácia - a balliberális felfogással szemben - nem a múlt, hanem a jelen és a jövő része - jelentette ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára november 11-én Budakeszin. Menczer Tamás kiemelte: ami értékes, nem lehet elavult, és a kereszténydemokrácia által támogatott közösségek nem megkötnek, hanem megtartanak.A politikus a Kereszténydemokrácia jelene és jövője című előadásában felhívta a figyelmet arra, hogy jelenleg világszintű vita folyik két felfogás, a kereszténydemokrata és a balliberális között. A balliberális felfogás azt hirdeti - folytatta -, hogy a családi, vallási, nemzeti közösségek elavultak és csak béklyót jelentenek az egyénnek. Azt hirdetik, hogy az ember akkor lesz szabad, ha megszabadul ezektől, sőt "akkor leszel a legszabadabb, ha már azt sem tudod, fiú vagy-e vagy lány" - tette hozzá. Ez hazugság, viszont ha magára marad az ember, akkor válik tökéletesen befolyásolhatóvá - mondta. Ezzel szemben, a kereszténydemokrácia azt hirdeti, hogy a közösség azért fontos, mert tisztában van a múltjával, jelenével és a közösség tagjai megvédik egymást - fűzte hozzá.

Menczer Tamás kijelentette, a kormány kereszténydemokrata családpolitikát folytat. Egymillió család részesül ugyanis a családi adókedvezményből, az otthonteremtési program alapján 200 ezer család jutott 600 milliárd forint támogatáshoz. A politikus hangsúlyozta, hogy az Orbán-kormány a migráció vonatkozásában is kereszténydemokrata politikát folytat, ami 250 ezer embert segített abban világszerte, hogy ne váljon migránssá. A többi között a Hungary Helps programban 48 országban 179 projekt megvalósítását támogatták 21 milliárd forint értékben - sorolta. Ugyanakkor a terrorizmussal járó tömeges bevándorlást elutasítja a kormány. Annál is inkább, mert az elmúlt években 330 európai halálos áldozata volt a terrortámadásoknak és 1300-an megsebesültek. Európától délre 60 millió olyan ember él, aki élethelyzete miatt bármikor elindulhat Európa felé - figyelmeztetett.

Menczer Tamás visszautasította azt az állítást, hogy a magyar kormány homofób, kirekesztő politikát folytat. A kormány csak azt mondja: minden felnőtt úgy él, ahogy akar, viszont a kiskorúakat semmilyen szexuális propagandának nem akarják kitenni. Szerinte nem igaz, hogy LMBTQ-propaganda nem létezik. Svédországban például az állam 50 millió forintnak megfelelő koronával támogatja azt a programot, amelyben nőnek öltözött férfiak tartanak meseórát gyerekeknek - mondta. További példákként említette, hogy Skóciában már egy négyéves gyermek is kérhet nemátalakító műtétet a szülők beleegyezése nélkül, Kanadában pedig azért zártak be egy férfit, mert a lánygyermekét "lánynak szólította". A német zöldek pedig azt javasolják, hogy a társadalombiztosítás 14 éves kortól támogassa a nemátalakító műtéteket - sorolta a politikus.

Menczer Tamás arról is szólt: miközben a magyar kormány 3000 templomot épített vagy újított fel a Kárpát-medencében, Nyugat Európában galériává, könyvtárrá, szállodává, kocsmává és mecsetté alakítják a templomokat. (MTI)


Vissza