Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Mosómedve-kifutóra gyűjt a Budakeszi Vadaspark

Közélet > Budakeszi

2021-04-29


210423_BKVP_MosómedveKifutóAdománygyűjtés.jpgA mosómedvéket (Procyon lotor) „banditaszerű” álarcukról, méretes bundájukról és gyűrűs csíkozású farkukról ismerhetjük meg. Észak-Amerikából származnak. Kiváló alkalmazkodó képességüknek köszönhetően hamar elterjedtek Magyarországon is, de Európában a legnagyobb számban Németországban élnek.210423_BKVP_Salamon_1.jpg

A természetben élő példányok mindennapjait főleg a pihenés és a táplálékszerzés tölti ki, a Vadasparkban azonban a tréningek és a látványetetések is hangsúlyos szerepet kapnak. A Budakeszi Vadasparkban élő két mosómedvének, Salamonnak, aki a közönségszavazatok alapján áprilisban a hónap legkedveltebb állata lett, és Gordonnak a folyamatos foglalkozások az állatok fizikai és mentális egészségét támogatják, amihez azonban nagyobb térre és további kifutó elemek beszerzésére van szükség.

A Budakeszi Vadaspark a mosómedvék új kifutójára adománygyűjtést szervez. A teljes infrastruktúra, a benne található ház, a környezetgazdagítási elemek és a tereptárgyak összesen 4 millió Forintba kerülnek. A Vadaspark a megvalósításban a látogatók, az állatbarátok és mindazok segítségét kéri.

210423_BKVP_Salamon_2.jpg

A támogatásokat a Budakeszi Vadaspark hivatalos bankszámlaszámára lehet elküldeni.

Hozzájárulni a nyári futóversenyen való részvétellel is lehet. A Budakeszi Vadaspark és a CoffeeRUN közösen idén is megrendezi a tavaly debütált, nagy sikerű Fuss, Forest! Jótékonysági Futást. „A nagy mosómedve küldetés” elnevezést kapott futóversenyen a nevezők a mosómedvék új kifutójának megépülését támogatják.

A jótékonysági futáson szinte bárki indulhat, aki szeretné megmérettetni magát. Az érdeklődők különböző hosszúságú és nehézségű távok közül választhatnak. Kicsik és nagyok, valamint családok is megtalálják a számukra megfelelő futamot. A június 5-i jótékonysági rendezvény helyszínét most is a Budai-hegyek páratlan szépségű és emelkedőkben gazdag környezete adja.

A versenyre az Erdei Futás hivatalos oldalán már lehet jelentkezni.

A Budakeszi Vadaspark a beérkezett adományokat és a futóverseny bevételeit 100%-ban az új mosómedve-kifutó megépítésére fordítja. A gyűjtés előrehaladását a felhívás hivatalos oldalán folyamatosan nyomon lehet követni. A Vadaspark minden segítségnek nagyon örül és számít az állat- és sportbarátok támogatására.

A Budakeszi Vadaspark és az adománygyűjtés hivatalos honlapja:
https://budakeszivadaspark.hu/adjuk-ossze-egyutt-sikerulhet/ 
Az Erdei Futás hivatalos honlapja: https://erdeifutas.hu /

forrás: Budakeszi Vadaspark/fotók: Surányi linda


Vissza