Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Rekordmagas a közétkeztetés támogatása

Közélet > Budaörs

2021-05-20


Rétvári Bence, az EMMI parlamenti államtitkára, a X. országos közétkezte-tési szakácsverseny egyik védnöke az őszre tervezett eseményt beharangozó budaörsi sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a jövő évi költségvetés rekord-összegével együtt 2010 óta csaknem háromszorosára növelte a kormány a közétkeztetés forrásait, párhuzamosan az egészségesebb ételek készítését ösztönző szabályok módosításával. Bővítették a jogosulti kört is.



Pleva György, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója elmondta, a járványidőszak fokozott kihívást jelentett a közétkeztetést végző vállalkozásoknak, ezért nem az ellenőrzésre és a szankcionálásra helyezték a hangsúlyt, hanem a segítő, informáló tájékoztatásra, a tanácsadásra.

Asztalos István, az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének elnöke közölte, a céljuk az inspirálás és a tudásösszemérés. "Nem a hamut akarjuk őrizni, hanem a parazsat továbbadni" - fogalmazott.

A közzétett kiírás szerint a 2021-es országos közétkeztetési szakácsversenyt szeptember végén, október elején a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskolában rendezik meg, az esemény témája: "fenntartható jövő". A kéttagú csapatoktól egészségesebben és nagy adagszámban elkészíthető, kiváló ízű, háromfogásos menüt várnak; nevezni június 25-éig lehet. (MTI)


Vissza