Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Te szedd! kormánypárti példamutatással

Életmód > Budakeszi

2023-04-26


Bkeszi_Teszedd-_menczer_koncz_MTI_KovacsTamas.jpgA kormánynak fontos a teremtett környezet védelme, ezért is támogat és szervez hasonló akciókat, mint a TeSzedd! programsorozat - mondta Budakeszin Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára, Pest vármegye 2. választókerületének Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője április 24-én Budakeszin.Bkeszi_Teszedd-_menczer_koncz_MTI_KovacsTamas.jpg

"Ma mi politikusok is azért jöttünk ide, hogy dolgozzunk és nem azért, hogy beszéljünk". Hozzátette, hogy a múlt héten fákat ültettek Zsámbékon, most szemetet szednek Budakeszin és mindez azt mutatja, hogy Buda környékén olyan emberek élnek, akiknek fontos a környezetük, és akik hajlandóak tenni is érte. "Ha mindannyian teszünk valamit az otthonunk környékén, akkor a végén rendben leszünk" - fűzte hozzá az államtitkár.

Bkeszi_Teszedd-menczer_MTI_KovacsTamas.jpg

Koncz Zsófia az Energiaügyi Minisztérium (EM) parlamenti államtitkára elmondta, hogy az idén 11. alkalommal rendezik meg a TeSzedd! programsorozatot, amely az ország legnagyobb önkéntes szemétgyűjtő akciója. Hozzátette, hogy tavaly 40 ezer önkéntes vett részt 900 gyűjtőponton, az idén pedig a regisztrációk alapján már kétszer ennyien dolgoznak több mint 2000 gyűjtőponton. "Mindenkit arra biztatok, hogy minél többet vegyen részt a programban, mert nem csak a környezettudatosság miatt fontos, hanem egy nagyon jó csapatépítő is" - fűzte hozzá az államtitkár. Koncz Zsófia hozzátette, hogy a Budakeszi önkormányzat munkatársai mellett az Energiaügyi Minisztérium munkatársai közül is sokan, közel 80-90-en, az MVM Zrt. részéről pedig megközelítőleg 50-en veszek részt a szemétszedésben.

Bkeszi_Teszedd-koncz.jpg

A TeSzedd! programsorozatot az Energiaügyi Minisztérium támogatja, az önkéntes szemétszedési akció szervezője és koordinátora az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. (ÉMI).

MTI/Fotók:Kovács Tamás


Vissza