Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Több beruházás a Kert utca környékén

Gazdasági rovat > Budakeszi

2021-03-23


A Kert utca csapadékvíz-elvezetése és az út helyreállítása, Makkosmária csapadékvíz-elvezetésének kiépítése, a Lidl-áruház építkezése parkolókkal és körforgalommal, a Kert utca felső szakaszának csapadékvíz-elvezetése, a régi szennyvíztisztító-telep helyén vállalkozói park  és kerékpárút a vitorlázó reptérig. Ezek azok a beruházások, melyeknek párhuzamosan zajlanak a Kert utca Domb utcai kereszteződésének környékén.Budakeszi önkormányzata 2017-ben vis maior-pályázaton nyert 100,5 millió forint támogatást 11,6 millió forint önerő mellett a Belügyminisztériumtól a Kert utca csapadékvíz- elvezetésének kiépítésére és az út helyreállítására. Az útburkolat helyreállítása 2020. június végére el is készült.
2018-ban az önkormányzat Makkosmária csapadékvíz-elvezető rendszerének kiépítésére is pályázott és nyert 300 millió forintot, 27 millió forint önerő biztosítása mellett. A projektet az önkormányzat szakaszolta, ezzel a kivitelezés ütemezhetően kapcsolódni tud a Lidl-áruház és a régi szennyvíztisztító telep rekultivációjával készülő vállalkozói park munkáihoz. A projekt befejezését 2021. augusztus 10-re tervezik.

A Lidl-áruház már épül, a Kert-Domb-Patak utcák kereszteződésének körforgalmával együtt. Az áruház 2021 karácsonyára nyitna közel 900 négyzetméteren, hatfolyosós belső tér kialakításával, több mint 130 autó parkolási lehetőségével. A várható forgalmat az önkormányzat a Domb utca és a Budaörsi út közvetlen összenyitásával tervezi kezelni.

A Kert utca felső szakaszának csapadékvíz-elvezetése az első ütemben a Patak utcában kezdődött, majd a Domb utcát keresztezve a Kert utca jobb oldalán haladt az Árnyas úti kereszteződéshez. A II. ütem január végétől folytatódik a Kert utca Árnyas utcai és Megyei úti kereszteződése között. A tervezett befejezés 2021. április 2.

Szintén 2021-ben elkészül a vállalkozói park és a kerékpárút is a vitorlázó reptérig.

forrás: Budakeszi önkormányzata


Vissza