Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Új általános iskola Biatorbágyon

Közélet > Biatorbágy

2022-09-09


bia_uj_iskola.jpgMenczer Tamás az átadón kiemelte: a kormány mindent megtesz, hogy az iskolaév a szokásos rendben, kellően felfűtött tantermekben kezdődjön. A térség országgyűlési képviselője elmondta, az új intézmény 7,6 milliárd forintos kormánytámogatással készült: 560 tanuló 50 tanárral, 36 teremből 16 tanterem, köztük zene- és rajzterem, tankonyha, nyelvi szobák, technika- és kerámiaterem, sportcsarnok.Menczer Tamás kitért arra is, hogy a legutóbbi kompetenciamérés a 10. és a 8. osztályosoknál azt mutatta, nincs különbség a korábbi évek átlagához képest, a hatodik osztályosoknál pedig csak minimális eltérés volt, "tehát mindenki a lehető legjobban és elismerést érdemlően végezte a munkáját, ráadásul az idei érettségi az elmúlt 15 év legjobb átlageredményét hozta, a diákolimpián pedig rengeteg érmet szereztek a magyar tanulók, annyit, mint korábban soha". Még egyszer köszönet a pedagógusoknak, a diákoknak és a szülőknek is a kitartásért, az együttműködésért és az elvégzett munkáért - fogalmazott. Az államtitkár a szomszédságban zajló háború kapcsán arról beszélt, a kormány kitart azon álláspontja mellett, hogy "ebbe a háborúba mi semmiképpen nem akarunk belemenni, és magyar katonákat, magyar fiatalokat odaküldeni, emellett mi a béke pártján állunk, ott is maradunk, és emellett ki is fogunk tartani".

Tarjáni István (Fidesz-KDNP) polgármester ünnepi beszédében egyebek mellett azt emelte ki, hogy Biatorbágyon folyamatosan nő az iskolába jelentkező gyermekek száma, ezért is fontos és örvendetes esemény "a most átadandó közel 8 ezer négyzetméteres impozáns épület". (MTI)

bia_uj_iskola.jpg

fotó: magyarepitok.hu

Az organikus stílusú iskolában minden látszó faszerkezet vörösfenyőből készült: az oszlopok, a gerendák, a szaruzat, a szelemenek és az oromdeszka is. Az épület gerincén pedig nagyméretű felülvilágítókat helyeztek el, amelyek a tantermi szárnyak megvilágítását biztosítják - írta Orbán Balázs igazgató a Facebookon megjelent posztjában.

Biatorbágyon rövidesen egy szakgimnázium is épül 18 tanteremmel, 12 milliérd forintért.


Vissza