Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Új libalak a Vadasparkban

Életmód > Budakeszi

2021-11-05


211029_BKVP_Sajtóközlemény_Libalak.jpgTágasabb és korszerűbb otthont kaptak a Budakeszi Vadasparkban lakó házi ludak és pézsmarécék. A takaros házikó két fallal elválasztott részből áll, melyben több pihenő- és fészkelőhelyet alakítottak ki, amit a madarak napközben pihenésre, hűsölésre vagy melegedésre is használhatnak, az Atlasz Mérnökiroda Kft. felajánlásának köszönhetően.A Kárpát-medence őshonos vad- és házi állatait bemutató Budakeszi Vadasparkban az idei évben számos fejlesztés valósulhatott meg. Új madárröpdék épültek, színes fajleíró táblák készültek, továbbá izgalmas játékok kerültek elhelyezésre a Vadaspark lombos erdővel borított területén.

211029_BKVP_Sajtóközlemény_Libalak.jpg

A már látogatható takaros házikóba a parasztudvarban kilenc liba és négy pézsmaréceköltözött be. A  a biztonságos és nyugodt éjszakai pihenésükről a zárható ólajtó és a folyamatos friss levegőt biztosító szellőzőnyílások gondoskodnak.

A házi ludak életével a Budakeszi Vadaspark képzelt állati interjúja segítségével is megismerkedhetünk, amely az alábbi oldalon olvasható: https://budakeszivadaspark.hu/interju-miss-februarral-guzival-a-haziluddal/ 

forrás: Budakeszi Vadaspark

211029_BKVP_Sajtóközlemény_Libalak_3.jpg

 

211029_BKVP_Sajtóközlemény_Libalak_3.jpg


Vissza