Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Új magánkórházat nyitott a TritonLife

Életmód > Budaörs

2023-06-15


Hárommilliárd forintos beruházással új magánkórházat nyitott Miskolcon a TritonLife-csoport. A magyar tulajdonú magánegészségügyi szolgáltató a Nemzeti Népegészségügyi Központtól elsőként kapott engedélyt egy teljes betegutat komplexen kiszolgáló intézményrendszer kiépítésére, ahol a járóbeteg-ellátás, a teljes diagnosztika, a fekvőbeteg-ellátás, hosszabb kórházi ápolást igénylő műtéti és egynapos sebészeti beavatkozások lekövethetők.Az északkelet-magyarországi régiót kiszolgáló TritonLife ellátási rendszerben 30 szakterületen csaknem 150 orvos látja el a betegeket, évi több mint 30 ezer orvos-beteg találkozásra,  többezer műtétre és képalkotó diagnosztikai vizsgálatra alkalmas a kapacitásuk.

Az intézmény oktató és gyakorlati helyet biztosít a leendő egészségügyi szakdolgozók részére a Miskolci Egyetemmel együttműködésben, továbbá csatlakozik a TritonLife-csoport államilag akkreditált, szakorvosképzésben is részt vevő országos magánkórház láncolatához.

A TritonLife közleménye szerint a komplex magánkórház és a csatlakozó integrált ellátórendszer elindulása fontos mérföldkő a vármegye és a régió életében: a fejlesztés a régióban élők számára választási lehetőséget kínál, elérhető a helyi vállalatok számára a dolgozók szűrőprogramjainak lebonyolítására, és hozzájárul a térség versenyképességének növeléséhez.

Haraszti Pétert, a TritonLife-csoport alapító-vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy az új magánkórház része a csoport országos terjeszkedési stratégiájának. Felidézte, hogy idén áprilisban nyílt meg Veszprémben a régióban hiánypótló képalkotó nagydiagnosztikai centrum, amelynek fejlesztésére egymilliárd forintot fordítottak.

Fábián Lajos, a TritonLife-csoport alapító-elnöke és szakmai stratégiai vezetője jelezte: az oktatásban és a továbbképzésben is új lehetőség nyílik a régióban azzal, hogy a szakorvosképzésben való részvételen túl bekapcsolódnak a komoly munkaerőhiánnyal küzdő terület, az egészségügyi szakdolgozók képzésébe is. A Miskolci Egyetemmel kidolgozás alatt álló együttműködési megállapodásnak köszönhetően radiográfus, védőnő, szakápoló és egészségturisztikai menedzser képzés gyakorlati helyéül is szolgálhat az intézmény - tette hozzá.

Szabó Zsolt, a TritonLife Magánkórház Miskolc orvosigazgatója, aki egyebek mellett a Magyar Kézsebészeti Társaság tiszteletbeli elnöke, a Világ Kézsebészeti Társaságának leköszönő elnöke is arról beszélt, hogy a magánkórházban éves szinten 3000-4000 műtétet végezhetnek el, nagyban tehermentesítve az állami egészségügyi ellátást. Ez 7 területen naponta akár 10-15 műtétet jelenthet, a páciensek utógondozásához pedig 25 ágy nyújtja a szükséges infrastruktúrát.

A csoport 2022 végére 17,5 milliárd forint nettó árbevételt ért el, az orvosok évi 9600 műtétet végeztek különböző szakterületeken, és 392 000 orvos-beteg találkozás történt intézményeikben. A TritonLife központjai 9 városban - Budapest, Budaörs, Debrecen, Eger, Kaposvár Szeged, Veszprém, Hódmezővásárhely, Miskolc - és 16 helyszínen elérhetők; 7 magánkórház, 8 járóbeteg klinika, laborhálózat, és 1 új radiológiai diagnosztikai központ szolgálja az ügyfeleket. A csoport által foglalkoztatott orvosok és szakdolgozók száma 2022-ben 40 százalékkal, 1157-re emelkedett, melyből 402 alkalmazott és 755 szerződéses szakember. (MTI)


Vissza