Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Várják a megye együtteseit a szigetszentmiklósi Summerfestre

Kultúra > Pest megye

2022-07-22


Idén augusztus 15-20. rendezik meg a  Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál szigetszentmiklósi programjait. A programszervezők a Pest megyei együttesek tagjait is hívják a fesztivál megtekintésére. Kiemelten szeretnék fölhívni a figyelmet két előadásra, amelyek kevés helyszínen és csak néhány alkalommal kerülnek színpadra, viszont mindkettő a hazai népművészeti élet „történelmet író” alkotásai.2022. augusztus 17-én 20 órától Szigetszentmiklóson a Városi Sportcsarnokban lesz látható a Fitos Dezső Társulat Taven Baxtale! Legyetek szerencsések! című előadása, amely Fitos Dezső és Kocsis Enikő koreográfusok alkotása. Ez a mű a cigány folklór kincseivel mutatja be a hagyományos  cigány mesterségeket a teknővájóktól a vásári mutatványos artistákig. A virtuóz táncokkal és megható lírai etüdökkel tarkított fergeteges előadást megítélésünk szerint látnia kellene minden tánccal foglalkozó gyereknek és felnőttnek egyaránt.

Augusztus 19-én 20 órától „Ásó, Kapa, Nagyharang…” címmel a magyarországi táncegyüttesek 6 kiválósága, közel 200 táncos részvételével idézik meg a Kárpát medence lakodalmi szokásait. Az Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes, a Debreceni Népi Együttes, a Forrás Néptánc Együttes Független Színház, a Szekszárdi Bartina Táncegyüttes, a Jászsági Népi Együttes, és a Nyírség Néptáncegyüttes táncosainak előadásában. Sok tájegység táncai, dalai, zenéi, népviseletei és szokásai jelennek meg ebben a nagyszabású előadásban. Az este menetét két táncos vőfély Sikentáncz Szilveszter és Farkas László irányítják majd. Az idén összesen 4 helyszínen Jászberényben, Százhalombattán, Zselizen és itt Szigetszentmiklóson lesz látható ez a „menyegző”.

Szeretettel ajánljuk mindenkinek a megtekintését, mivel csodálatos keresztmetszetet láthatunk a magyar nyelvterületről a legjobb táncegyüttesek tolmácsolásában, amely ebben a formában talán utoljára kerül színpadra. Kérjük, jelezze a részt venni szándékozók létszámát, hogy időben le tudjuk foglalni a helyeket az Önök számára. Minden 10 fő résztvevő után tudunk biztosítani egy-egy tiszteletjegyet.
Jelentkezés és jegyigénylés: Budai Gábor, 0620/355-9058, budai.gabor@sargahaz.com

Részletes program: https://summerfest.szigetszentmiklos.hu/program


Vissza