Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Budajenő, Budaörs és Budakeszi templomai is megújultak

Közélet > Budakeszi,Budajenő,Budaörs

2023-04-25

A kereszténységünk fennmaradásunkat szolgálja, azért azt bátran fel kell vállalnunk - mondta Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára árpilis 23-án Véménden. "Csak az utóbbi öt-hat évben többek közt Budakeszi, Budajenő, Budakalász, Piliscsaba, Budaörs, Rátka és Tevel templomai újultak meg a németek kezdeményezésére - mondta.


Üzlethelyiség bérleti pályázata Budajenőn

Gazdasági rovat > Budajenő

2023-01-30

Budajenő Község Önkormányzata a tulajdonát képező 2093 Budajenő, Kossuth Lajos u. 19. szám alatt, a Jeine Udvarházban található üzlethelyisége bérleti pályázatát hirdette meg egyfordulós pályázation. Az ajánlat benyújtásának határideje 2023. február 15. 12 óra. A legmagasabb bérleti díj nyer. Auz ajánlható legkisebb bérleti díj 3125 Ft/m2/hó. A pályázat további részletei az alábbi linkre kattitnva érhetők el:


Szeptember 1-től nincs ügysegéd

Közélet > Páty,Telki,Budajenő,Tök

2022-09-01

A Pest Megyei Kormányhivatal közleménye szerint 2022. szeptember 1-jén megszűnik a telki, budajenői, töki és pátyi ügysegéd ügyfélfogadása. Ügyintézésre az érintett települések lakóninak a rendőrség épületében működő Budakeszi Kormányablakban van lehetőségük a Dózsa György tér 25. alatt. Az ügyfelek lakóhelyükhöz közeli kiszolgálására Pest megyében Mobilizált Kormányablak Ügyfél-szolgálatok (kormányablak-buszok) működnek.


Eladósorban a Bucsics kávéház

Közélet > Budajenő

2022-07-28

bucsics_logo.jpgEladósorba került a Bucsics kávéház. Egészségi és más okok miatt talán szeptember végéig működhet. Ám ha már én mégse tudom megvalósítani a családi álmot, amiért ember feletti erővel dolgoztunk sok éven át 82 éves Apukámmal és sok-sok segítővel, talán valaki meglátja a különleges kincset, a lehetőséget, ami itt hever "néhány lépésre" a késztől és nem vész kárba. Bucsics Márta üzenetét közöljük.


Útmenti keresztet szenteltek

Közélet > Budajenő

2022-06-28

budajeno_kereszt.jpgMegújult a budajenői Hilltop sétányon az útmenti kereszt, melyet a 25 éve felszentelt Harkai Gábor plébános áldott meg június 25-én. A liturgiát követően köszöntőt Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára mondott, aki kiemelte: 373 hasonló keresztet sikerült felújítani, melyek azt mutatják, hogy itt vagyunk, itt a hitünk!


Új természettudományos szaktanterem Budajenőn

Kultúra > Budajenő

2022-05-31

bjeno_szaktanterem3.jpgA kormány mindent megtesz a gyermekek, a családok védelméért - mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára május 31-én Budajenőn az általános iskola új természettudományi szaktantermének átadásán, melyet 45 millió forint kormányzati támogatásból alakítottak ki.


Bucsics-kávéház Budajenőn

Gazdasági rovat > Budajenő

2021-12-20

20211113_120503_HDR.jpgSzáz éves házban a száz éve vendéglős családból Bucsics Márta várja a vendégeket alkoholos és alkoholmentes olasz Mauro kávékkal, hétféle forró csokival, forralt borral, helyben sült rétesekkel, házi süteményekkel, meleg tésztákkal, a Hisztéria cuskrászda tortáival és bejglijeivel - elvitelre is. A rétesek 18 féle ízben és 4 féle cukormentes változat, megrendelésre is.


Budajenő - Utazás a múltból

Könyvajánló > Budajenő

2021-12-09

bjeno_konyv.jpgA Budajenő ezredforduló utáni település-fejlesztési eredményeit magyar és német nyelven bemutató kiadványt számos kép teszi gazdaggá. A falu önkormányzatának kiadásában és a Miniszterelnökség támogatásával megjelent kötetet Kuli Lászó alpolgármester, építész, a budajenői településfejlesztési bizottság elnöke méltatta a település honlapján.


December 1-től új parkolási rendet vezettek be

Közélet > Budajenő

2021-12-07

tarcsa.jpgMunkanapokon 8-18 óra között csak két órán át lehet várakozni az új óvoda (Kossuth u. 4-10.), a Jeine-udvarház (Óvoda köz 1.) és a polgármesteri hivatal (Fő u. 1-3.) előtti parkolókban. Az időt óratárcsával kell jelezni. A parkolás Budajenő egész területén tvábbrais ingyenes.


Menczer: szűrőbuszok Buda környékén

Életmód > Páty,Budajenő,Perbál

2021-11-10

szurobuszok.jpgSzűrőbuszok álltak forgalomba Budakeszin a kormány, a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Budakörnyéki Önkormányzati Társulás együttműködésében. A buszok bejárják a környéket, Telkiben, Pátyon, Biatorbágyon, Pilisjászfalun, Perbálon, Budajenőn, Tinnyén, Nagykovácsiban és Herceghalmon is felkereshetők lesznek.- közölte november 5-én Budakeszin.Vissza a főoldalra