Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Őrizzük meg a szabadságunkat a nehéz időkben is!

Közélet > Perbál

2023-03-20

perbal_soltesz_kozeli.jpgKözösen őrizzük meg a szabadságunkat még ezekben a nehéz időkben is, mert akkor leszünk méltóak a 175 évvel ezelőtt élt hőseinkhez - mondta az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár március 14-én Perbálon. Soltész Miklós az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából megkoszorúzta Perbál hőseinek emlékművét.


Átadták a Kis-forrás iskolát

Közélet > Perbál

2023-03-10

perba_iskavatas.jpgA GDP 5%-át költi családtámogatásra Magyarország, ami világszinten is kiemelkedő - hangoztatta Menczer Tamás március 3-án Perbálon, Kis-forrás Német Nemzetiségi Általános Iskola átépített, kibővített épületének ünnepélyes átadásán. Kiemelte: a kormány stratégiai célja, hogy támogassa a családokat, és a gyermeket vállalók jobban éljenek a gyermekvállalás után, mint előtte.


Óvónőt keresnek a perbáli óvodába

Gazdasági rovat > Perbál

2023-01-03

allas.jpgA perbáli Mézeskalács óvoda (Szabadság u. 9.) óvodapedagógust keres közalkalmazotti jogviszonyban, teljes munkaidőben a 2023. április 1. - 2023. augusztus 31. közötti időszakra. A jelentkezők pályázataikat 2023. január 9-ig nyújthatják be. A pályázati kiírással kapcsolatos további részletek az alábbi linken érhetők el:


Az év végéig nem használható a perbáli ravatalozó

Közélet > Perbál

2022-08-30

perbal.jpgA perbáli ravatalozó felújítását megkezdte az önkormányzat által megbízott vállalkozás. A munka befejezéséig – a tervek szerint ez év végéig – a ravatalozó és környezete munkaterület, ezért ez idő alatt az épület kegyeleti célokra nem használható. A szertartás helyszínéről az egyházzal  és a kegyeleti szolgáltatóval egyeztetve a hozzátartozók dönthetnek:


Hétvégén is jár éjszakai járat Zsámbékig

Gazdasági rovat > Budakeszi,Páty,Telki,Perbál,Zsámbék

2022-06-09

Június 18-án hajnaltól új járat indul 922B jelzéssel: éjszakai busz hétvégén Budakeszi-Páty-Telki-Budajenő-Perbál-Tök-útvonalon Zsámbékra. A Nemzeti Közlekedési Központban tartott egyeztetések után a Technológiai és Ipari Minisztérium számos régióban rendelt a Volánbusz Zrt.-től a korábbinál az utasok számára kedvezőbb, bővebb menetrendet a nyári főszezon indulásától.


Menczer: szűrőbuszok Buda környékén

Életmód > Páty,Budajenő,Perbál

2021-11-10

szurobuszok.jpgSzűrőbuszok álltak forgalomba Budakeszin a kormány, a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Budakörnyéki Önkormányzati Társulás együttműködésében. A buszok bejárják a környéket, Telkiben, Pátyon, Biatorbágyon, Pilisjászfalun, Perbálon, Budajenőn, Tinnyén, Nagykovácsiban és Herceghalmon is felkereshetők lesznek.- közölte november 5-én Budakeszin.


Buda környéki katonák nyughelyét találták meg

Múltunk tanúi > Budakeszi,Páty,Perbál,Tök,Biatorbágy

2021-11-04

33_20210724_125415.jpgA Doberdó-fennsíkon a Monte San Michele keleti tövében, az egykori magyar katonai állások mögött fekszik Cotiči, ahol alkalmas volt a terep a karszt szikláiba vágott első vonalakban elesetteket eltemetni. A magaslat védelmében 1915. július - 1916. augusztus között kiemelkedő szerepe volt Budapest házi ezredének, a m. kir. 1. honvéd gyalogezrednek.


Kiadó a Walter-vendéglő Perbálon

Gazdasági rovat > Perbál

2021-10-20

walter_vendeglo.jpgA Perbál Község Önkormányzatának tulajdonában lévő, 678 m2-es épület a Fő u. 24. szám alatt a művelődési központtal közös területen, de önálló, 250 m2-es kerthekyiséggel található. A határozatlan idejű bérbeadás célja az, hogy a faluban egy, a korábbihoz hasonlóan magas színvonalú étterem működjön. A pályázatok benyújtási határideje 2021. november 2. 12 óra.


Közterület-felügyelő Perbálra

Gazdasági rovat > Perbál

2021-09-30

allas.jpgA perbáli polgármesteri hivatal közterület-felügyelőt keres pályázat útján teljes munkaidőben. A munkakör az október 12-i elbírálást követően azonnal betölthető. A pályázatokat 2021. október 11-ig várják. A kinevezésről a személyes meghallgatást követően a polgármester egyetértésével a jegyző dönt.


Perbálon búcsúztatják a rendezőt

Kultúra > Perbál

2021-04-27

perbal_hajdufy.jpgAz április 8-án, életének 89. évében elhunyt Hajdufy Miklós rendező-forgatókönyvírótól, érdemes művésztől április 30-án 12.30 -kor vesznek végső búcsút a perbáli temető ravatalozójában a római katolikus egyház szertartása szerint. Hetvenhat mű képernyőre vitele fűződik a nevéhez.Vissza a főoldalra