Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Felújították a töki óvodát

Közélet > Tök

2023-09-04

Családtámogatásokra 3300 milliárd forintot szán a kormány 2024-ben - mondta a Tökön augsuztus 31-én a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára. Menczer Tamás, a térség választókerületének fideszes országgyűlési képviselője, a felújított töki Apró Csodák Református Óvoda ünnepélyes megnyitóján arról beszélt, hogy ez az összeg három és félszer több, mint amennyi 2010-ben rendelkezésre állt.


Elsőként a töki romtemplom újult meg

Építészet > Tök

2022-10-17

ROM_Vandor_20221014_1.jpgAz Árpád-kori emlékhelyet mintegy 50 millió forintból állították helyre a Market Építő Zrt. önkéntes, társadalmi felelősségvállalási tevékenységének részeként, és október 14-én délben adták át a nagyközönségnek a töki határban, a több száz éve kijelölt szakrális ponton. A XIII. századi templomrom a ROM Vándor program első állomásaként újult meg.


Szeptember 1-től nincs ügysegéd

Közélet > Páty,Telki,Budajenő,Tök

2022-09-01

A Pest Megyei Kormányhivatal közleménye szerint 2022. szeptember 1-jén megszűnik a telki, budajenői, töki és pátyi ügysegéd ügyfélfogadása. Ügyintézésre az érintett települések lakóninak a rendőrség épületében működő Budakeszi Kormányablakban van lehetőségük a Dózsa György tér 25. alatt. Az ügyfelek lakóhelyükhöz közeli kiszolgálására Pest megyében Mobilizált Kormányablak Ügyfél-szolgálatok (kormányablak-buszok) működnek.


A Nyakas Pince borásza kapta az Év Bortermelője 2021 díjat

Gazdasági rovat > Tök

2021-12-06

puhra_bea_kicsi.jpgNyúlné Pühra Beáta, az Etyek-Budai borvidék Nyakas Pincészetének főborásza nyerte el a Magyar Bor Akadémia Év Bortermelője Magyarországon 2021-ben díját. Zilai Zoltán, a Magyar Bor Akadémia elnöke hangsúlyozta, hogy az immár 31. Év Bortermelője díj rangját az eddigi díjazottak munkássága adja, így lehet ez az elismerés a borászok "Kossuth-díja".


Buda környéki katonák nyughelyét találták meg

Múltunk tanúi > Budakeszi,Páty,Perbál,Tök,Biatorbágy

2021-11-04

33_20210724_125415.jpgA Doberdó-fennsíkon a Monte San Michele keleti tövében, az egykori magyar katonai állások mögött fekszik Cotiči, ahol alkalmas volt a terep a karszt szikláiba vágott első vonalakban elesetteket eltemetni. A magaslat védelmében 1915. július - 1916. augusztus között kiemelkedő szerepe volt Budapest házi ezredének, a m. kir. 1. honvéd gyalogezrednek.


Védőnőt keresnek Tökre

Gazdasági rovat > Tök

2021-03-25

allas.jpgVÉDŐNŐT keres Tök önkormányzata. PÁLYAKEZDŐ is jelentkezhet. A pályázat benyújtási határideje: 2021. április 30. 16 óra. A pályázat részleteivel kapcsolatban további tájékoztatás Bősze András polgármestertől kérhető az alábbi telefonszámon: 


Nyertek a Magyar Falu Program pályázatain

Kultúra > Tök

2020-11-05

A Magyar Falu Programban három töki civilszervezet is nyert a kiírt pályázatokon - adta hírül Bősze András a falu önkormányzatának honlapján. A Gyermekbarát Egyesület a helyi gyermektánccsoport táncruháira pályázott. A Kotkoda Népdalkör a töki lakodalom ismételt megrendezéséhez jutott forráshoz, a Töki Lovas Egyesület pedig rendezvényeihez, fejlődésükhöz kapott állami támogatást.


Tök, ahogy én látom

Kultúra > Tök

2020-02-26

Ezzel a címmel hirdetett fotó-pályázatot Tök község önkormányzata a település épített és természeti értékeinek bemutatására, korosztályok szerinti kategóriákban. A beküldött fotók közül a legjobbakat időszaki és állandó kiállításon mutatják be, nem csak a töki közönség előtt.

Börtönbe vágyott

Közélet > Tök

2020-01-21

Három órán belül elfogták a budaörsi rendőrök azt a férfit, aki egy tapétavágó kést szorított egy nő nyakához Tök település külterületén. Egy helyközi járatú autóbuszról Tök település előtt szállt le egy 21 éves perbáli nő 2020. január 16-án délután, majd gyalogolt a község irányába, amikor egy, szintén a buszról leszálló, ismeretlen férfi megragadta, földre teperte és egy sniccert szorított a nyakához.

Budakeszi babakiállítás Tökön

Kultúra > Tök

2019-09-05

A töki múzeum fogadta be az örökös, Arany Betti adományát, a Budakeszin február 14-én elhunyt tanító, dr. Sveiger Ottóné a világ különféle nemzeteinek ruháiba öltöztetett, 109 babából álló gyűjteményét. Gondozását Sütő Istvánné Bucsi Irén, tanító, a töki helytörténeti gyűjtemény létrehozója és működtetője vállalta.


Vissza a főoldalra